Összefogás

2022.12.27. 15:01

Egy fiatal pár kétségbeesetten keresi az M25 lehajtónál autóbalesetben eltűnt rémült cicát

Árokba hajtott és tetőre borult egy autó, a sérült utas napok óta eltűnt macskájáért aggódik.

Sz. M. L.

Forrás: Elveszett-talált állatok/Facebook

Vasárnap, december 25-én este pár perccel fél hét előtt egy ózdi férfi által vezetett személyautó megcsúszott az M3-as autópályán, miközben az M25 lehajtó irányába kanyarodott. A jármű a szalagkorlátnak hajtott és az árokban tetőre borult, az eset körülményeit az Egri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A balesetben egy nő, az autó utasa könnyebben megsérült, az ütközés hatására házi kedvenc kiszabadult a hordozóból és rémülten elfutott a helyszínről. Gazdái most kétségbeesetten keresik, járják a helyszín környékét, hiszen a fiatal, ivartalanított fehér cirmos kandúr azóta sincs meg, hogy vasárnap este balesetet szenvedtek. Így a helyiek segítségét kérik. Jutalmat is felajánlott a férfi a megtalálónak, s kéri, hogy ha a képen látható cicát valaki látja a környéken, értesítsék őt. Mint mondta, az állat biztosan kijutott a járműből, mert a nyomait látták a sárban. A Facebook posztja alatt egyébként többen is felajánlották, hogy segítenek a keresésben. A sérült gazda nagyon aggódik a fiatal állatért, hiszen veszélyben van, és nem szokott hozzá a kinti élethez.

Néhány hónapja is történt egy hasonló eset, akkor Egy 47 éves budapesti nő az M3-as autópályán Budapest felől tartott Miskolc felé, amikor Karácsond közelében elvesztette az uralmát az autó felett és a forgalom elől elzárt területen átsodródva a külső szalagkorlátnak ütközött. A sofőr súlyosan megsérült a karambolban, s az autóbaleset közben eltűnt egy vörös cirmos kiscica. Az állatot később megtalálták.

Társy Diána, az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány, azaz az egri menhely vezetője kérdésünkre elárulta, még mindig a hordozó vagy az utazóketrec a legbiztonságosabb módja a kisállatok szállításának.

– Amennyiben lehet, akkor ezekben az utastérben szállítsuk házikedvencünket, de semmiképp ne az anyósülésen. Ha mód van rá, akkor a biztonsági övvel kössük is be a hordozót, ahogy azt magunkkal tennénk. Léteznek már egyébként kutya és macska biztonsági övek, ezek a speciális hámok becsatolhatóak, de egy erős box még mindig nagyobb biztonságot nyújt. Kisebb személyautókba nagytestű, azaz negyven kiló feletti kutya szállítására alkalmas ketrec meglehet, hogy be sem fér, így a jármű választásnál erre figyelni kell. Sedanok csomagterében semmiképp ne szállítsunk állatot, hiszen sötét, levegőtlen és egy ráfutásos balesetnél nagyon veszélyes. Szintén ne szállítsunk állatot arra alkalmatlan eszközben, például kartondobozban, zöldségesládában vagy tejes rekeszben. Sajnos akadt már erre példa – részletezte. 

Hozzátette, hogy ha előre tervezett az út és az állat stresszes, akkor homeopátiás, állatorvos által javasolt készítmények adagolásával napokkal előtte elkezdhetjük nyugtatni kedvencünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában