Elismerés

2022.12.06. 21:08

Emberi Méltóságért kitüntetést kapott a gyöngyösi kórház főigazgatója, Weisz Péter

Az Emberi Méltóság Tanácsa 2022-ben Emberi Méltóságért kitüntetést adományozott a Bugát Pál Kórház főigazgatójának, Weisz Péternek és Kathy-Horvát Lajos hegedűművésznek, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagjának – közölte portálunkkal az intézmény sajtóreferense.

HEOL

Weisz Péter, Bugát Pál Kórház főigazgatója

Forrás: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló

Mindketten mélyen elkötelezettek a zsidó-keresztény párbeszéd elmélyítésében, a roma felzárkóztatási program megvalósításában. Kettejük életútja üzenet és példa a jövő generációja számára.

Az elismerést Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság tanácsa elnöke adta át december 6-án, Budapesten a szervezet székházában. Mikola István volt egészségügyi miniszter, a KDNP politikusa laudációjában idézte Weisz Péter hitvallását:
– Mi, zsidó vallású magyarok, elkötelezettek vagyunk a nemzet ügye iránt. Ma nemzetünknek összefogásra, hitre, cselekedni akaró emberekre van szüksége. Olyanokra, akik képesek ismét optimista, fejlődő és a jövőbe vetett hittel bíró országot építeni. Ezért kell erőt meríteni a múlt pozitív tapasztalataiból, történelmünkből, amelyet áthatott a közös tenni vágyás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában