Nébih

2022.12.02. 16:01

Fakitermelés: ötvenezer forintos büntetést és eltiltást érdemelt az andornaktályai vállalkozás

Akadt olyan vállalkozás, amelynél hiányosságokat tártak fel. Novemberben is elvégezte ellenőrzéseit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Heves megyében.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hivatalos oldalán teszi nyilvánossá többek között a faanyag kereskedelmi lánc ellenőrzések során feltárt jogsértéseket.

A Nébih egy andornaktályai kft.-vel szemben intézkedett, ugyanis az nem biztosította a fatermékek nyomon követését szolgáló nyilvántartásának teljes körű vezetését.

Ebből kifolyólag a hatóság úgy döntött, hogy a kft.-t 50 ezer forint erdővédelmi bírság fizetésére kötelezi. Továbbá a fatermékekkel kapcsolatos működését (ideértve a fatermékek beszerzését, értékesítését, szállítását, illetve reklámozását) megtiltja. Mégpedig a faanyag kereskedelmi lánc szereplők részére jogszabályban előírt, kellő gondosság elvén alapuló nyomon követhetőségi eljárásának és az ahhoz kapcsolódó dokumentációs rendszerének (EUTR nyilvántartás) teljes körű létrehozásáig, annak megküldéséig és a megküldött dokumentáció hatósághoz történő beérkezéséig, írják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában