Testületi

2022.12.16. 17:33

Gyöngyös nem fogadta el a feltételeket a postahivatalok újranyitására

A képviselő-testület a csütörtöki ülésén méltánytalannak tartotta és visszautasította a Magyar Posta Zrt. ajánlatát a bezárt gyöngyösi postahivatalok újranyitásával kapcsolatban, tájékoztatott az önkormányzat.

Sz. Sz. I.

A lakók novemberben aláírásgyűjtéssel tiltakoztak a posták bezárása ellen

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mint ismert, november 12-étől átmenetileg szünetel a mátrafüredi és a gyöngyösi Szövetkezet úti posták működése. A Magyar Posta döntése ellen a lakók tiltakoztak, s a grémium is foglakozott az üggyel. A város hajlandó lenne az energiaköltségek egy részét, vagy akár egészét megtéríteni a Magyar Posta számára az újranyitásért. 

A Posta szerint viszont csak akkor nyithatnak újra a hivatalok, ha az önkormányzat a meghatározott szolgáltatási díj fejében megrendeli a szolgáltatást, amelyben nem csak a rezsiköltségeket, de a bérköltségeket, a pénzszállítás költségét és az egyéb működési költségeket is fedezi. 

A grémium nem fogadta el az ajánlatot, mert a rezsiköltségen kívüli kötelezettséget nem tartja méltányosnak. Az önkormányzat újabb ajánlattal keresi meg a Magyar Postát, amelyben a rezsiköltségek száz százalékának megfizetését vállalja szolgáltatási díjként átadni a társaságnak, de a Posta által adott 40 millió forint plusz áfa ajánlatot visszautasítja. 

Az önkormányzat arra nem kapott választ a Postától, hogy mi indokolta a mátrafüredi hivatal bezárását akkor, amikor az öt állandó lakossal rendelkező Mátraházán továbbra is üzemeltetik a postát. A grémium a mátrafüredi helyett a mátraházai posta bezárását javasolja, és egyben vállalja, hogy az üzemeltetési költségek különbözetét megtéríti. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában