Közlekedés

2022.12.01. 11:46

Ha még eddig nem tetted meg, ma érvényesítsd a diákigazolványodat – megyénk diákjai is legyenek figyelmesek!

December 1-jén már nem érvényesek a meghosszabbított határidejű, korábbi diákigazolványok.

F. V. E.

Az Oktatási Hivatal és a Technológiai és Ipari Minisztérium döntésének értelmében egy hónappal meghosszabbították a diákigazolványok érvényességi idejét a közlekedési szolgáltatóknál, így október 31. helyett november 30-ig voltak használhatók utazásra az előző tanévben, illetve félévben kiadott matricákkal ellátott diákigazolványok a MÁV-START és a Volánbusz járatain – tudatta honlapján a MÁV-csoport.

Csütörtöktől tehát már nem érvényesek, a köznevelésben a 2021/2022-es tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2021/2022-es tanév II. féléves matricájával érvényesített diákigazolványok. Aki tehát eddig nem tette meg, itt az ideje beszerezni az új matricákat, hogy elkerülje a büntetést.

December 1-től az általános- és középiskolások már csak a 2022/2023-as tanév matricájával, egyetemistáknak pedig a 2022/2023-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokkal tudnak kedvezményesen utazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában