Segítség

2022.12.19. 07:12

Idén is kapnak támogatást a civilek Parádon

Bár csekélyebb összeggel, de idén is támogatja a helyi civil szervezeteket a parádi önkormányzat.

B. K.

A Parádi Palócházat sok turista keresi fel

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Parádon a napokban megtartott képviselő-testületi ülésen egyebek között arról is döntött a grémium, hogy idén is támogatják a helyi civil  szervezetek tevékenységét. Mudriczki József, a község polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy idén a szigorúbb gazdasági helyzetre tekintettel, csekélyebb összeggel, szervezetenként 100-200 ezer forinttal tudják segíteni az egyesületeket. Ezzel a működésük fenntartásához járulnak hozzá.

Szó esett arról is, hogy a helyi takarékszövetkezet december 15-én bezár. Ez érzékenyen érinti a települést, s a helyhatóságot is, épp ezért próbáltak egyeztetni az ügyben, de nem jártak sikerrel. Jelenleg egy másik  pénzintézettel próbálnak tárgyalásokat folytatni a helyi pénzügyi  szolgáltatás biztosítása érdekében.

Döntöttek arról is, hogy a Bursa Hungarica pályázatra benyújtott hét ösztöndíjkérelmet – a jövedelmi viszonyoktól függően – az idei tanévben is támogatja az önkormányzat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában