Ünnep

2022.12.05. 19:16

Jézus és az ember kapcsolatáról szólt az advent Hatvanban + fotók

Hatvanban a második adventi hétvégén is sokan ünnepeltek együtt a Kossuth téren.

T. O.

Igazi ünnepi hangulat volt Hatvan főterén

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Szombaton Singh Viki lépett fel a városháza előtt, vasárnap pedig a református templomban Mikes Balázs teológus tartott festményprédikációt az angyali üdvözletről. Az előadáson közreműködött a Hatvani Református Kórus, majd Szinyei András alpolgármester köszöntötte a híveket.

Dr. Tatai István református lelkész az ember és Jézus Krisztus örök kapcsolatáról beszélt, már a Kossuth téren, ahol ezt követően egy, az eseményen résztvevő kisfiú segítségével meggyújtotta a második gyertyát az önkormányzat adventi koszorúján.

A karácsonyi hangulatú vásárban forralt bor várta a nagyokat és ingyenes körhinta a kisebbeket, de Mikulásház, élő állatos betlehemi jászol és a fényalagút is hozzájárult az ünnepi hangulathoz.

A következő hétvégén, advent harmadik vasárnapján népi hangszeres koncert várja az érdeklődőket délután 4 órától az Evangélikus Templomban. A főtéren a harmadik gyertyát Kocsis Mónika evangélikus lelkész gyújtja majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában