Jegyzet

2022.12.08. 08:00

Közhelyek

Fekete-Vadászi Erika

Sokan előszeretettel használják azt a szófordulatot, hogy véletlenek márpedig nincsenek. Gyakran elgondolkodom azon, mi miért történik, vajon a vakszerencsének köszönhetek egy-egy szituációt, vagy tényleg nincsenek véletlenek, és lehet, hogy van egy őrangyalom, aki terelgeti a sorsomat? Amikor már úgy érzem, csőstül jön a baj, és egymást követik a rossz dolgok, akkor másik két közhely ugrik be: egyszer fenn, egyszer lenn, és a rossz után jó jön. 

A kórházi élményeim során összefonódtak a fentebb említettek. Magától a műtéttől nem féltem, legjobban amiatt aggódtam, mi lesz velem, amikor felébredek tűvel a karomban, csövek lógnak majd ki belőlem, és még egy pohár vizet is nehéz lesz magamhoz vennem. Biztos voltam benne, hogy a nővérek elfoglaltak, a szobatársam pedig nyilvánvalóan szintén frissen műtött lesz, látogatók nem jöhetnek a kórtermekbe, tehát magamra leszek utalva. 

Egy véletlennek hála – vagy mert felébredt az őrangyalom – olyan szobatársat kaptam, akinek két nappal későbbre volt műtéti időpontja. Sokat beszélgettünk. Kiderült, ugyanabból a megyéből sodort minket a sorsunk a fővárosba, mindketten szeretjük az állatokat, akadt témánk bőven. 

Nemcsak az a problémám oldódott meg egy csapásra, hogy ne kelljen unatkoznom, hanem bármire volt szükségem, a szobatársam segített, hiszen nem lábadozott. Amikor még az is fájt, hogy megfésülködjek és összekössem a hajam, ő megtette. Jött, amikor nem tudtam lecsavarni a vizeskupakot, odaadta, amit nem értem el, bepakolta a bőröndömet, és kivitte az ajtóig, ahol átvehette a férjem. 
A sors fintora, hogy a kórházban töltött két napja után az ő műtétjét elhalasztották, hazaküldték. Biztos sokat gondolkodott azon, miért történt ez vele, miért kellett feleslegesen bent feküdnie. 

Nem tudom, véletlenül történt-e mindez, vagy köze volt-e hozzá bármilyen őrangyalnak, mindenesetre, ami miatt ő jogosan bosszankodhatott, én azért végtelenül hálás voltam, nem is tudom, mire mentem volna nélküle. 

Lehet tehát abban valami, hogy minden okkal történik, még akkor is, ha nem mi érezzük a hasznát, és ezek alapján az is igaznak tűnik, hogy rossz után jó jön – remélem, mindig. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában