Mozgás

2022.12.18. 15:30

Léceket fel! Elkezdődött a szezon a mátraszentistváni síparkban + fotók

A síoktatás december 22-én indul.

Sz. Sz. I.

Indul a siklás

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, megyénkben jelenleg egyedüliként, kinyitott Mátraszentistvánban a sípark. Erbeszkorn Tamás szóvivő arról tájékoztatta portálunkat, hogy az egy hete hullott természetes hó nem elegendő a síelésre, abból csak pár centiméteres hóréteg lett. 

– Az elmúlt napokban több mint 20 ezer köbméter havat készítettek a hóágyúink, amit szétterítettünk. Így a pályákon 30-60 centiméter a hó vastagsága. Négy pálya van pillanatnyilag nyitva, ezek összhossza 1,6 kilométer. A síparkban kinyitott az étterem, az síkölcsönző, és három felvonó üzemel. A leggyorsabban az ülőszékes felvonóval lehet a tetőre jutni. Sokan érdeklődnek a hóréteg közeljövőben várható vastagságáról. Ma is hóágyúztunk még, és az is biztos, hogy hétfőn is mennek majd a gépek, mert hideg lesz lesz folyamatosan. Most még nem olvad, de melegebb lesz az idő a jelenleginél. A két ünnep azért között szeretnénk új pályát is megnyitni majd, persze, ahogyan az időjárás engedi. A síoktatás december 22-én kezdődik. Már most nagyon sok az érdeklődő a gyermek-, illetve a felnőttoktatásra egyaránt – tájékoztatott Erbeszkorn Tamás.

– A  két ünnep között minden bizonnyal telt ház lesz, de győzzük oktatóval, legyen a választott sportág a síelés vagy a snowboard. Szenteste és karácsony első napjára tradicionálisan bezárunk, hiszen az mindenkinek családi ünnep, de december 26-án már kinyitunk. A jövő évben több bajnokság színhelye lesz a sípark, rendeznek országos bajnokságokat a snowboard-, továbbá a síszövetség szervezésében is, itt tartják az egyetemi hallgatók és dolgozók is az országos bajnokságukat, de lesznek megyei versenyek is. Fontos tudni, hogy szánkózni vagy csúszkát használni a sípark területés nem lehet. Ezeket az eszközöket használni a parkolóban is veszélyes. Ahol van természetes hó, ott nyugodtan szánkózhat bárki a pályán kívül. Várhatóan azonban melegebb lesz az idő. s a természetes hó el fog olvadni. A síparkba viszont nem jöhetnek be szánkózni és csúszkálni, mert ez sípálya, és teljesen körbe van kerítve – fogalmazott a szóvivő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában