Temetés

2022.12.14. 07:47

Ma kísérik utolsó útjára Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert, Böjte Csaba búcsúzik tőle

Gyuri bácsiért a dévai templomban tartják a misét.

HEOL

Szabó Gyuri bácsi 94 éves korában hunyt el

Forrás: Györgytea - Szabó Gyuri bácsi/Facebook

Ahogy arról korábban beszámoltunk, december 4-én, vasárnap este örökre lehunyta szemét Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember. Temetése napján, december 14-én Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója szívhez szóló sorokkal búcsúzik: 

– Őszinte főhajtással búcsúzom tőled kedves bükki füves-ember, Szabó Gyuri bátyám! Sok jó receptet tanítottál nekünk mindenféle gyógynövény keverékből, de én legszívesebben a te életed "nagy receptjét" szeretném megtanulni. Mindig csodáltam optimizmusodat, azt a nyugodt, bizakodó "megoldjuk lelkületet" amellyel szembe néztél bajokkal, betegségekkel, gondokkal. Te magad voltál környezeted számára az igazi gyógyszer, amelyért nem kellett hegyeket bejárni, nem kellett szárítani, aszalni, sütni, főzni, elég volt veled meginni egy jó pohár akármilyen frissen, illatosan párolgó csésze teát és az ember már mindjárt jobban érezte magát tőle. A nagy Gyógyító, a Teremtőnk, hiszem, hogy jósággal befogadott az országába, te már jó helyen vagy, szeretettel kérlek járj közbe értünk, hogy mi magunk is környezetünk számára ebben a kusza összevissza világban a sebre ír, a bajra gyógyszer lehessünk.
Temetésed napján, december 14-én reggel hét órakor kezdődő szentmisénkben, gyermekeinkkel a dévai templomban számodra örök nyugodalmat kérünk, a magunk számára, a te lelkiségedből kérnénk egy kabátra valót e didergő világban - zárta gondolatait a szerzetes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában