Magyarság

2022.12.05. 17:13

Magyarok Világszövetsége: Temessék el Petőfit méltó módon!

Magyarország lépjen ki az Egészségügyi Világszervezetből, erről határozott Egerben tartott ülésén a Magyarok Világszövetségének elnöksége.

HEOL

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

December 5-e a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) és a Magyar Nemzet Oszthatatlanságának Napja. Ezen a napon mindig ülésezik a Magyarok Világszövetségének elnöksége. Idén Egerben tanácskoztak, erről az ülésről számoltak be sajtótájékoztatón hétfőn a Senátor-házban. Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke elmondta, 84 éves történetük legjelentősebb világpolitikai cselekedete a 2004. december 5-ei népszavazás volt.

– Minden tragikus végkimenetele mellett kikövezte az útját annak, hogy a Trianoni szétszaggattatásba került magyar nemzet valamennyi tagja ismét magyar állampolgárságot nyerhessen – húzta alá.

Kifejtette ezután, hogy az elnökségi ülésen miről döntöttek.

– Határozatot hoztunk Petőfi Sándor közeledő kétszázadik születésnapjáról. Az MVSZ Petőfi Sándor Bizottsága 12 éves munkával és teljes körűen bizonyította, hogy a költőt az oroszok hurcolták el 1849-ben, s ott porladnak a hamvai. Mi azt szeretnénk, ha a magyar kormány megadná a tisztességes kegyeletet, és a jubileumi évben eltemetné a rejtve lévő hamvakat Ezen kívül Fuksz Sándort ismét kitüntettük a Magyar Nemzetért ezüstéremmel – mondta.

Másik fontos határozatuk, hogy a kormány addig ne ratifikálja Ukrajna európai uniós és NATO-tagságát, amíg Ukrajna nem ad Kárpátaljának különleges státuszt, továbbá Beregszász és környéke magyar autonómiát nem kap, és ezt alkotmányba nem foglalják. Harmadsorban pedig kiemelte, Magyarország lépjen ki az Egészségügyi Világszervezetből, mert ez árt az embernek és a kormányoknak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában