Állás

2022.12.19. 08:15

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását tervezi a gyöngyösi önkormányzat

Civil szervezetek támogatásáról is döntött a grémium a napokban.

Sz. Sz. I.

Testületi ülés Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület foglalkoztatásról és támogatásokról döntött idei utolsó ülésén, közölte az önkormányzat. Tájékoztatásuk szerint jövőre 13 megváltozott munkaképességű dolgozó foglalkoztatását tervezi az önkormányzat a közös önkormányzati hivatalban, valamint az intézményeknél, a Dobó úti bölcsődében és az óvodákban. A munkavállalók közül két dolgozót teljes munkaidőben, míg a többieket részmunkaidőben foglalkoztatják majd.

A testület a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület részére 2,7 millió forint átmeneti finanszírozást nyújtott egy utófinanszírozású európai uniós pályázat megvalósításához 15 napos visszafizetési határidővel. Képviselői keretek terhére két alapítvány támogatásáról döntött a grémium: az ebrendészeti telepen tartott kutyák támogatására létrehozott Gyöngyösi Állatmentő Alapítványt összesen 250 ezer forinttal, míg az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítványt 50 ezer forinttal támogatták a képviselők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában