Összejövetel

2022.12.06. 17:57

Prepakarácsonyra készülnek idén is Egerben

Jó érzés, hogy ott, abban a házban is helyünk lehet – jegyezte meg Osváth Péter elnök annak kapcsán, hogy az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Körének tagjai nemrég a felsővárosi templomban tettek látogatást.

Sz. I.

Osváth Péter elnök köszönte meg a szíves fogadtatást Ailer Gellért atyának

Forrás: Beküldött fotó

A hivatalos nevén Szent II. János Pál Missziós Központ egy modern katolikus templom, amelyet a korábbi bútorüzlet helyén alakítottak ki. Külsejére nézve nem sokat változott az épület, belül azonban teljesen átépítették. Hatalmas köríves, arany hátterű ikonosztáz került az oltár mögé, a hagyományos padok helyett tetszetős széksorok szolgálják a hívek kényelmét.

A prepás öregdiákokat az elmúlt évben a Felsőváros Csillagának választott Ailer Gellért atya fogadta, aki a korábban Amerikában töltött missziós küldetésről hazatérve, 2016 óta szolgál a városban. Nemcsak gyülekezete tagjainak hirdeti az evangéliumot, hanem a Kisboldogasszony plébánián is misézik, gyámolítja felebarátait, gyakorolja az emberek szeretetét. Koros vendégeit kalauzolta végig a három éve működő templomban, s válaszolt a szolgálata iránt érdeklődők kérdéseire.

A baráti kör tagjai arra is lehetőséget kaptak, hogy ott tarthassák meg klubfoglalkozásukat. Bemutatták tagtársuk, Sebestyén János Megélt vallomások című könyvét, amely a szerző közművelődésben eltöltött évtizedeit, illetve a nyugdíjasok érdekvédelmében végzett munkásságát idézi fel.

Az összejövetelen Elek Menyhért alelnök a hagyományos Prepakarácsony előkészületeiről tájékoztatott
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában