Intézménymustra

2022.12.06. 15:28

Rendkívül népszerű volt az egri egyetem nyílt napja

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egri épülete is megnyitotta kapuit leendő hallgatói előtt, így az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra kedden, hogy az intézmény falai között személyesen, testközelből tapasztalják meg, hogy sikeres felvételi esetén mi várhat rájuk a következő időszakban.

M. H.

Megtelt a Líceum épülete a leendő gólyákkal

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az intézmény egész napos programmal készült a továbbtanulni vágyóknak, akik egyebek között a képzési kínálattal, a felvételi eljárás menetével is megismerkedhettek, de a diákéletet meghatározó programokba is betekintés nyerhettek. A programsorozat kezdete előtt dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes köszöntötte a fiatalokat és az őket elkísérő szüleiket. Mint mondta, nagyon fontos, hogy akik eljöttek, testközelből is láthassák az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet, az oktatókat, a képzési kínálatot, a szolgáltatásokat.

– Bízom abban, hogy jövő szeptemberben minél többjükkel találkozhatunk – mondta a Líceum dísztermét megtöltő leendő hallgatóknak. Bukta Péter, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztály tájékoztatási osztályvezetője a felvételi eljárásról és annak módosulásáról szólt. Leszögezte, idén csak apróbb változások lesznek, szemben a jövő és azt követő évvel. A szeptemberben induló alapképzésekre, osztatlan mesterképzésekre, mesterképzésekre 2023. február 15-ig lehet jelentkezni.

– Fontos, hogy mindezt már csak online lehet megtenni, a magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik a felvi.hu honlap E-felvételi szolgáltatásán keresztül – hívta fel a figyelmet.

A köszöntők és a tájékoztatók után a nap folyamán megismerkedhettek továbbá az intézmény szakjaival és a képzési helyekkel. A nyílt napon körsétára is várták a megjelenteket, akik bejárhatták az egri campus épületeit. Az alapképzésekről, a felsőoktatási szakképzésekről, a duális képzésekről így első kézből értesülhettek a rendezvényen. Az eseményen az egri hallgatói élethez is közelebb kerülhettek, a kollégiumokról, támogatásokról is nyerhettek információkat.

Megszólítottunk egy-két leendő eszterházys hallgatót. Kis Klaudia azt mondta, hozzá a tanári pálya áll a legközelebb, emelt szinten érettségizik magyarból és történelemből. A szülei is pedagógusok, így nem volt nehéz , hogy mi mellett döntsön, már ami a pályaválasztását illeti.

– Lehet, hogy ma nem ez a legvonzóbb pálya, de én ilyen közegben nőttem fel, és semmi nem tántorít el ettől. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, illetve annak jogelődjén tanult anyukám és apukám is, sok jót meséltek róla. Reggel részt vettem a tájékoztatón, sok fontos dolgot megtudtam, majd benéztem egy órára is, ahol a leeendő magyar-történelem szakos hallgatók tanultak. Nagyon tetszett, s már alig várom, hogy magam is itt tanulhassak – részletezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában