Faültetés

2022.12.07. 07:13

Rózsa Norbert is eljön majd fenyőfát ültetni Kápolnára

Karácsony közeledtével a Szurkolók csapatával fenyőfákat ültetnek.

S. S.

Az idei akcióban is várják az egriek segítségét

Forrás: Beküldött fotó

A településen otthonra talált Macskaárvaház körül mindig mozgalmas az élet. Ezúttal a létesítmény titkárát, Bóday Csillát kérdeztük arról, hogy az ünnepi készülődés milyen formáját választották. 

– A Macskaárvaház programjai között immár hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Szurkolók csapatával fenyőfákat ültetünk. Ezzel az aktussal is a figyelmet szeretnénk felhívni arra, hogy – ahol lehet – ökológiai szempontból sokkal célszerűbb egy élő fenyőfát feldíszíteni, mint évente egyet kivágni, szállítani, majd vízkeresztkor kidobni. Valamennyiünk számára külön öröm és megtiszteltetés, hogy az idei karácsonyt minden idők egyik leghíresebb és legsikeresebb magyar sportolója, Rózsa Norbert társaságában ünnepelhetjük – mondta portálunknak a Macskaárvaház titkára. 

Az olimpiai és világbajnok Rózsa Norbert elárulta: a Szurkolók mozgalom tagjaként örömmel tart Kapin Ricsivel a Macskaárvaházba, ahová természetesen nem üres kézzel érkezik majd. 

– Mind a macskák mentése, mind pedig a természet védelme nagyon közel áll a szívemhez – tette hozzá Rózsa Norbert. 

Bóday Csilla felhívta a figyelmet az ünnephez kötődő rendezvény egy másik szálára is: a fenyőfák ültetése mellett egy még nagyobb szabású tarnamenti zöldítési program is folyik a kápolnai létesítményüknél. Jelesül: Farkas Pál tájmérnök, ökológus, a káli Globalplant Garden tulajdonosának, a Harley-Davidson Budapest Chapter tagjának kezdeményezésére – a jövő évben 120 éves Harley-Davidson márka tiszteletére – a jubileumi évek számának megfelelően 120 fát ültetnek a Tarna árterébe. 

Farkas Pál arról beszélt lapunknak, hogy rendkívül büszke. Ennek legfőbb oka, hogy a 120 éves legendás amerikai márka jövőre Magyarországon ünnepli születésnapját, és arra is, hogy immáron bizonyossá vált: Eger és térsége ismét része lesz a harleysok és minden más márka rajongói számára is nyitott Open Road Tour programjának. 

– A programsorozat részeként 2023-ban is folytatódik a természet- és állatvédelmi önkéntes akciónk is – tette hozzá az ökológus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában