Ünnepség

2022.12.13. 16:59

Sószoba is várja a királylányokat és királyfiakat: átadták az aldebrői családi bölcsődét

Aldebrő továbbra is töretlenül fejlődik, az iskolás és óvodás korú gyermekek mellett már a falu legfiatalabbjai is helyben nevelkedhetnek, amíg a szüleik dolgoznak.

F. V. E.

Megáldották az új bölcsődét

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kedden tartották a hét férőhelyes Aldebrői Királylányok, Királyfiak Családi Bölcsőde ünnepélyes átadóját. Az eseményen részt vett Ignácz Balázs, Heves megye főispánja is. 

Wingendorf János polgármester megnyitó beszédében megjegyezte, amikor ő gyermek volt, még az édesapja hordta át kerékpárral a szomszéd falu óvodájába, most pedig Aldebrő már olyan szerencsés helyzetben van, hogy a legkisebbek is helyben cseperedhetnek. 

Egy TOP-os pályázatnak köszönhetően épült meg az intézmény, mely hamarosan a kicsik előtt is megnyitja kapuit. Megfelelő szakképzettséggel rendelkező dolgozók, modern környezet, sószoba, a mai kor igényeinek megfelelő berendezések és játékok várják a szülőket és a 20 hetes és 3 éves kor közötti gyermekeket. 

– Az, hogy ez az intézmény megépült, azt jelzi, hogy nagyon fontosak a gyermekek ezen a településen, s azt mutatja, hogy van a szülőknek munkája, ezért igény van a bölcsődére – jegyezte meg Horváth László országgyűlési képviselő.

Végezetül Kovács Tamás atya mondott imát, s megáldotta az épületet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában