Öröm

2022.12.14. 08:14

Szabó Zsófi vitte az édes meglepetést: tíz kiló mézet ért az abasári óvodások pályázata

A gyerekek pályamunkája a méhek, a beporzó rovarok ökológiai fontosságára hívja fel a figyelmet.

Sz. Sz. I.

Szabó Zsófi (bal) és Pelle Bea, intézményvezető

Forrás: Abasári Napsugár Óvoda és Mini Bölcsőde/Facebook

Első helyezést ért el az abasári Napsugár Óvoda és Mini Bölcsőde a Tehetsz méh többet! elnevezésű projekt óvodai mézessütemény pályázatára beküldött pályamunkával, tájékoztatott az intézmény. Nyereményük tíz kilogramm magyar termelői méz lett, amelyet hétfőn Szabó Zsófi színész, műsorvezető személyesen vitt el az óvodába. A vendég ezután Bolyhos kalandjairól olvasott mesét, majd a Nektár zenekar adott mini koncertet a gyerekeknek. 

Az abasári pályamunkát a Varázsceruza tehetséggondozó műhely gyermekei készítették Kovács Viktória és Simonváros Lili óvónők vezetésével. A kiírás szerint az óvodások egyénileg vagy csoportosan készíthettek kreatív tárgyakat, díszeket, képeket mézeskalácstésztából vagy méhviaszból kötöttség nélkül, bármely technika alkalmazásával. Az elkészített műveknek nem kellett kapcsolódniuk a karácsonyi tematikához, de a mézhez, méhészkedéshez, méhekhez igen. A zsűri a bírálat során elsősorban az elkészült pályamű kreativitását, a mögöttes gondolatot díjazta.

A Tehetsz méh többet! komplex fenntarthatósági kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-termelésben kulcsszerepet játszó beporzók ökológiai fontosságára, javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat helyzetét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást, és ezáltal segítse egészségünk védelmét. A programot 2020-ban indította el a Takarékbank, az Agrármarketing Centrum és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Pressinform PR-ügynökség és a Pannon Értéktár pedig megtervezte és bonyolítja azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában