Nébih

2022.12.07. 11:35

Százezer forint erdővédelmi bírságot kapott egy fakitermelő Bükkzsércen

Akadt olyan gazdálkodó, akinél hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a novemberi hónapban.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hivatalos oldalán teszi nyilvánossá többek között a faanyag kereskedelmi lánc ellenőrzések során feltárt jogsértéseket.

A Nébih közleménye szerint a Heves megyéhez közeli településre, bükkzsércre bejelentett L.Z. nem biztosította a fatermékek nyomon követését szolgáló nyilvántartásának teljes körű vezetését. A nyitó készlet felvételének elmaradásával pedig elmulasztotta az előírás szerinti nyilvántartási kötelezettségének teljesítését, illetve a bejelentési kötelezettségének teljesítését.  

Ezért L.Z.-re a Nébih 100 ezer forint erdővédelmi bírságot szabott ki. Továbbá kötelezte, hogy az előírt nyilvántartásba vételi bejelentése (regisztrációja) során megadott adatokat egészítse ki a telephely tekintetében, melynek keretében adja meg a ténylegesen faanyag kereskedelmi tevékenység végzésére használt telephelyének a címét, az ott végzett fatermékekkel kapcsolatos munkákra vonatkozó tevékenységi körökkel együtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában