Adomány

2022.12.22. 13:00

Százötven családon segített a hatvani roma önkormányzat karácsony alkalmából

Hatvanban ismét adományokat osztott a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Tartós élelmiszert, édességet, konzervet és egytálételt adtak a a rászorulóknak.

T. O.

Nagy volt a boldogság az adományok láttán

Forrás: Beküldött

– Nyolcadik éve osztunk karácsonykor szeretetcsomagot a nehéz helyzetben előknek. Idén 150 családnak tudtunk picit segíteni az ünnepek közeledtével tartós élelmiszerrel és egy kis édességgel. Ahogy minden évben, ezúttal is szívesen fogadtuk a csányiakat, az ecsédi és a környékbeli családokat is – mondta portálunknak Baranyi Bracso Krisztián, a hatvani roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke. Hozzátéve: mindenkinek szeretetteljes ünnepeket kívánnak.

Az önkormányzat tagjai az említett nyolc év alatt több száz nehéz helyzetbe került család számára könnyítették meg ily módon a karácsonyt. A mostani csomagok értéke egyenként 6-8 ezer forint.

– Sok olyan család van, ahol a családfők munkaképtelenek, illetve valamilyen betegség miatt nem tudnak dolgozni, ezért fontosnak tartjuk, hogy az ünnepek közeledtével érezzék, hogy nincsenek egyedül – hangsúlyozta Baranyi Krisztián. Elmondta azt is, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat nemcsak adományokkal segít, ez évben egyebek mellett ingyenes strandbelépőket osztottak és kirándulásokat szerveztek, hogy azok is kikapcsolódhassanak, akiknek ezt az anyagi helyzetük egyébként nem tenné lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában