Advent

2022.12.17. 09:33

Sztárvendéget is várnak Aldebrőn az Égi fohász című karácsonyváró koncertre

Kérdéseinkre Wingendorf János, Aldebrő polgármestere válaszolt.

S. S.

Átadták felújított bölcsit Aldebrőn

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Hol tart a régi álmuk, a minibölcsőde megvalósítása?

– Legnagyobb örömünkre, karácsony előtt adhattuk át át az öt-hét apróság befogadását biztosító minibölcsődénket. Az avatóünnepségen ott volt Horváth László (Fidesz), országgyűlési képviselőnk és Ignácz Balázs főispán is.

– Milyen egyéb programokra készülhetnek a település lakói a karácsonyi ünnep előtt?

– Az első adventi gyertyát közterületen gyújtottuk meg, a továbbiakat pedig a katolikus templomban, ahol az utolsó gyertya lángjának fellobbantása van még hátra. Szombaton Égi fohász címmel lesz egy koncert délután öt órakor. Vendégművészként fellép a Família Kft.-ből ismert Baranyi László színművész. A koncert előadói: Ress Hajnalka, Pánczél Kristóf, Varga Sándor Zoltán. Az esten a Singerkranz énekkar működik közre Faragó-Szép Ilona egyházzenész vezetésével. A két ünnep között a Német Nemzetiségi Egyesület által nyert pályázatból felújított, Arany János úti útszéli keresztet állítjuk fel, amelyet januárban, még nem ismert időpontban, Kovács Tamás atya áld majd meg.

– Az év végén, év elején szokták megrendezni a hagyományos és egyre népszerűbb ultiversenyüket. Mire számíthatnak ennek a játéknak a szerelmesei?

– Január 7-re tervezzük a versenyt, a helyszíne a Gondozási Központ lesz. Szombaton 9 órakor kezdődik majd. Hat fordulós a megmérettetés, a résztvevők ebédet is kapnak, illetve korlátlan italfogyasztást biztosítunk. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában