Segítenek

2022.12.06. 17:52

Támogatásokról döntött a gyöngyösi képviselő-testület

Az idei összegnek megfelelő segítséget nyújtanak jövőre is a szerződött partnereknek.

Sz. Sz. I.

Támogatásokat szavaztak meg a gyöngyösi képviselők

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület szerződések és támogatások kérdésében határozott a novemberi ülésén, adta hírül a városháza. Tájékoztatásuk szerint a grémium arról döntött, hogy jövőre is biztosítják a havi 25 ezer forintos plusztámogatást a fogorvosi körzeteket ellátó parxisok számára. Megújították továbbá a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal kötött ellátási megállapodást, amelynek értelmében az önkormányzat 2023-ban az előző évinek megfelelő, hat és félmillió forintos támogatást nyújt a szervezetnek a mátrafüredi idősotthon működtetéséhez, és ott gyöngyösi lakosok számára tíz férőhely fenntartásához. Ugyancsak megújította a grémium a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesülettel kötött szerződését, amelynek keretében az idei összeggel azonos, 18 millió forintos éves támogatást nyújt a számos idegenforgalmi szolgáltatást biztosító szervezetnek.
A testület a képviselői és az alpolgármesteri keretek terhére három alapítvány összesen 130 ezer forintos támogatását hagyta jóvá.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában