Karácsony

2022.12.23. 19:09

Táncra perdültek a ludasi óvodások a karácsonyi dalokra

Az alsótagozatos iskolások karácsonyi rajzait egyedül élő idős embereknek juttatják el.

Sz. Sz. I.

Az ünnepség fényfontja az ajándékok felbontása volt Ludason

Ebben az évben is csodás, várakozással teli időszak előzte meg a karácsonyt a ludasi óvodában, tájékoztatott Vargáné Csengeri Mónika polgármester. Közlése szerint minden csoport és az óvoda is ünnepi díszbe öltözött a gyerekek, az óvónők és a segítőkész szülők szorgos munkájának köszönhetően. 

– December elején a lelkes és kreatív szülők izgatottan készültek a már hagyományos adventi vásárra. Ebben az évben is gyönyörű, igényes ajándékok érkeztek. A karácsonyra való készülődés során fontos feladat volt számunkra, hogy kiemeljük az egymás iránti szeretet fontosságát, és meghitt, szeretetteljes légkört biztosítsunk a gyerekek részére. Ebben a csodás hangulatban készültek a csoportok az ünnepre és izgatottan várták a szülőket, hogy előadják nekik ünnepi műsorukat, majd átadhassák a maguk készítette ajándékaikat. Ezt követően Adri óvónéni mesedalainak örvendezhettek a gyerekek, amelyekre felhőtlenül táncra is perdültek. A nap fénypontja volt, amikor a gyerekek felfedezték a feldíszített fenyőfa alatt a játékokat. Öröm volt látni a sok boldog arcot, amint vidáman bontogatják az ajándékokat. Ebben az évben az önkormányzat ajándékai mellett Czajner Attila helyi hentesünk és párja, Laura néni ajándékai is a fa alá kerültek, hatalmas örömet okozva gyermekeink számára. Laura néni karácsonyi jótékonysági ajándékgyűjtő akciójából természetesen az iskolások sem maradtak ki. A Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány és a Csillagbojtár Kft., a hagyományaihoz híven, az idei évben is rajzpályázatot hirdetett Szent Karácsony címmel az alsótagozatos kisiskolások részére. A gyerekek által készített rajzok egy karácsonyi üdvözlettel együtt eljutnak majd azokhoz az idős emberekhez, akik egyedül töltik az ünnepet. A kisdiákok alkotó munkájának elismeréseként, az alapítvány a gyerekeknek karácsonyi hűtőmágnest, az iskolának pedig kézműves ajándékcsomagot adományozott – részletezte Vargáné Csengeri Mónika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában