Jótékonyság

2022.12.19. 15:31

Tiborcz István lepte meg a tarnabodi gyerekeket

Ajándékcsomagokkal lepte meg Tiborcz István a tarnabodi Máltai Óvoda és Általános Iskola növendékeit.

HEOL

Sok gyermek kapott ajándékot

Forrás: Máltai Óvoda és Általános Iskola Tarnabod/Facebook

Ha valahol elkél az országban a segítség, akkor az egyik ilyen hely bizonyosan Tarnabod. A mindössze 700 lelkes kistelepülés lakóinak nagy része nehéz körülmények között éli az életét. A település lüktető szíve a helyi óvoda és iskola, amelynek tevékenysége sokszor messze túlmutat egy oktatási intézmény feladatkörén.

A tarnabodi Máltai Óvoda és Általános Iskola biztos pont a gyermekek életében, hiszen nagy családként működik az intézmény. Az ünnepek közeledtével a gyermekek a szokásos karácsonyi műsorukat próbáltak, amikor számukra ismeretlen váratlan vendég érkezett az iskolába.
– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik volt dolgozója felvette a kapcsolatot Tiborcz Istvánnal, aki a tevékenységünk és misszióink megismerése után ellátogatott hozzánk Tarnabodra és minden egyes gyermeknek ajándékcsomagokat hozott – mondta el portálunknak Nyirfalvi Melinda, az oktatási intézmény vezetője, és hozzátette az iskolában tanuló gyermekek családjai pénzadományban is részesültek.

Mint azt megtudtuk minden gyermek, azaz 186 kicsi kapott ajándékcsomagot, amely ruhaneműt, illatszert, játékot és édességet egyaránt tartalmazott.
– Mindenki nagyon örült, az ünnep közeledtével nagy segítség ez a családoknak és gyerekeknek egyaránt – zárta a beszélgetést az igazgatónő, aki kollégáival szintén támogat rászoruló embereket a településen évről évre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában