Korhűség

2022.12.07. 20:17

Úgy tűnik, elkészült a társasjáték, amely az egri vár ostromát idézi

A várvédőkkel vagy az ostromlókkal lennél?

Sz. M. L.

Sejtelmes képet osztott meg Mirkóczki Ádám polgármester kedden. A fotón valószínűleg a készülő egri társasjáték látható.

Még az áprilisi közgyűlésen szavaztak az Egri Vár Napjához köthető társasjátékról. Eredetileg tízmillió forintot szántak a Kard és Korona Kft. kiadásában egy magyar fejlesztésű társasjátékra, amely Eger várának 1552. évi ostromát, elsősorban Gárdonyi Géza regényére támaszkodva mutatja be korhűen, ám a közgyűlési többség ezt kritizálta, Mirkóczki Ádám polgármester, Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármester, illetve Császár Zoltán viszont teljes mellszélességgel támogatta az ötletet, s végül képviselői keretükből közösen ajánlották fel a pénzt.

Most úgy tűnik, hogy hamarosan megtudhatjuk, milyen is lett a végeredmény. Az áprilisi előterjesztés szövege szerint a kiadó kizárólag magyar fejlesztésű társasjátékokkal foglalkozik, rendszeresen jelentet meg magyar történelmi játékokat, így a névadó Kard és Koronát, az Árpád-ház kihalását követő vérzivataros időszakról, az 1956-os forradalmat feldolgozó Pesti srácokat, vagy az idén februárban megjelent Kereszt és Félholdat, amely a török és keresztény seregek összecsapásainak más epizódjait eleveníti fel egy leginkább a sakkra emlékeztető stratégiai társasjátékban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában