Megállapodás

2022.12.08. 07:29

Újabb határon átnyúló együttműködést kötött az egri és a komáromi egyetem

A két intézmény elkötelezett a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztésében.

M. H.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és dr. Juhász György

Forrás: Szántó György/HMH

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem után a Komáromban működő Selye János Egyetemmel is megújította együttműködését az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE). Az erről szóló dokumentumot Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és dr. Juhász György rektorok látták el kézjegyükkel november 30-án, az egri Líceumban – írja az egyetem a honlapján.

Az eseményt megelőzően a komáromi egyetemi elöljárók szívélyes tanácskozást folytattak az EKKE vezetőivel, egyebek között a határon átnyúló képzések, hallgatói csereprogramok és közös pályázati, kutatási projektek lehetőségeiről. Szó esett arról is, hogy a két intézmény közösen szervez tudományos konferenciákat és szakmai találkozókat, s a továbbiakban a képzéseken túl tudástranszfer folyamatok elindításával szeretné újra és újra tartalommal megtölteni a régóta élő együttműködést.

A dokumentum tartalmazza, hogy az oktatási-kutatási projektek fejlesztésében különösen fontosak a két intézmény számára a közös szakterületek, így a közös munka fókuszában a bölcsészettudomány, a gazdaságtudomány, a neveléstudomány, a számítástudomány és a társadalomtudomány áll.

Leszögezték, a két intézmény elkötelezett a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztésében, valamint fontosnak tartja, hogy az eddigi, gyümölcsöző együttműködést újabb, innovatív kezdeményezésekkel bővítse, mind a hallgatók, az adminisztratív területen dolgozó munkatársak, mind az oktatók-kutatók szintjén.

 

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában