Lokálpatrióták

2022.12.05. 19:23

Ünnepi díszbe öltöztetik Selypen az útkereszteződést és környékét

Lőrinci selypi városrészében néhány évvel ezelőtt pár lelkes lokálpatrióta elhatározta, hogy karácsonyra feldíszítik a forgalmas négyes útkereszteződés környékét.

T. O.

Ünnepi díszbe öltözött Selyp is

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Az idén a kezdeményezést már húsvétra is kiterjesztették. A környéken élők örömmel fogadták az ötletet, mivel létesült jókívánság-kapu, s karácsonyfa is, amire bárki ráaggathatta a közösségnek szánt díszeit, a gyerekek pedig apró ajándékokat találtak alatta. Évről évre rengetegen éltek a lehetőséggel, s remélhetően így lesz ez a mostani ünnep előtt is.

A hét végén felállították a kaput, az adventi koszorút, valamint feldíszítették a településrész nevét formázó óriásbetűket, s hamarosan – szintén adakozásból – a helyére kerül az idei karácsonyfa és a kivilágítás is. A tervek szerint a Szentestét megelőző napokban most is kedveskednek majd az óvodásoknak.

Korábban „fogd és vidd” akciót is szerveztek, amelynek során a helyiek a fölöslegessé vált javaikat kitehették a padokra, a rászorulók pedig válogathattak, mire van szükségük. Egyelőre még kérdéses, hogy ez alkalommal is így lesz-e, mivel tavaly olyan rumli maradt a környéken, hogy a takarítás komoly feladatot rótt a szervezőkre.

Mindezekkel párhuzamosan az önkormányzat is díszbe „öltöztette” a várost, településrészenként kivilágítottak egy-egy fenyőt is, de takarékossági okokból a fényeket december végén kikapcsolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában