Felhívás

2022.12.19. 16:00

Ünnepi nyitvatartás a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságánál

Több változásra is számítani kell a közelgő ünnepek alatt.

HEOL

A Bükki Csillagdát is érinti a változás

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A kormányzati igazgatási szünet időtartama alatt, tehát december 22-től 2023. január 6-ig a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Eger, Sánc utca 6. szám alatti székhelyén, valamint tájegységi őrszolgálati irodáiban az ügyintézés szünetel, ügyfeleket nem tud fogadni – minderről a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatt sajtóközleményben portálunkat hétfőn.

Az e-mailben érkező megkeresések, ügyfél beadványok, hivatali kapura érkező megkeresések, küldemények feldolgozása az igazgatási szünet befejezését követően kezdődik meg. Ebbe az igazgatási szünet időtartama az ügyintézési határidőbe nem számít bele,

A BNPI veszélyhelyzeti telefonja az igazgatási szünet alatt is üzemel (+36 30 861-3808). Kérik, hogy az ügyeleti telefonszámon kizárólag a természetvédelemmel kapcsolatos havária-helyzetek közérdekű bejelentését tegyék meg a működési területünkre vonatkozóan, egyéb ügyintézésre ezen a számon nincs lehetőség.

Közölték azt is, hogy az igazgatási szünet alatt a látogatóközpontok, bemutatóhelyek – a karácsonyi ünnepeket és az új év első napját leszámítva – nyitva tartanak, erről az alábbi linken tájékozódhatnak.

A Bükki Csillagda december 27-től 31-ig a megszokott nyitvatartási rendben, azaz 9.30-tól 16 óráig várja a látogatókat. Ebben a kiemelt időszakban mindenképpen javasolják a jegyek előzetes, online vásárlását. Ezen a linken mindent megtudhatnak.

A csillagászati látogatóközpont 2023. január 1-jétől január 3-ig piheni ki az előző év fáradalmait, nyitás január 4-én.

A lillafüredi barlangok a fentebb említett időszakban téli menetrend szerint működnek majd: a Szent István-barlangban 9 órától 14 óráig indulnak vezetett túrák minden egész órakor, az Anna-barlangban viszont csak napi egy vezetésre lehet számítani, pontban déltől. A barlangok csak karácsonykor és január 1-jén lesznek zárva.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület december 27-31. és január 5-8. között nyitva tart, minden nap 9-től 15 óráig, az utolsó tanösvényi túra 13 óra 30 perckor indul. Szilveszterkor egy különleges, évzáró tematikus túrát terveznek, amire már lehet is jelentkezni.

A mátrafüredi Harkály Ház nyitva tartása az ünnepekben a következőképpen alakul: december 1. és 23. között hétfőtől szerdáig zárva, majd csütörtöktől vasárnapig 10-től 15 óráig lesz nyitva, a két ünnep között minden nap nyitva tartanak 10-től 15 óráig. Az első nyitva tartási nap az új évben január 4-én lesz.

A szilvásváradi Millenniumi Kilátó az előzetes tervek szerint december 22. és január 8. között csak december 24-től 26-ig, illetve január 1-jén lesz zárva, a többi napon – megfelelő időjárási körülmények mellett – 10 órától 15 óráig várja a túrázókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában