Menetrend-változás

2022.12.09. 17:22

Vasárnaptól lép életbe hazánkban az új rend

December 11-től lép életbe a A MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje. Tájékozódjon, mielőtt útnak indul!

B. K.

Illusztráció

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A menetrendváltáskor a MÁV-START menetrendje a korábban meghirdetettek szerint lép életbe, amelyről az utasok a MÁV weboldalán már az elmúlt egy hónapban tájékozódhattak. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a gazdaságfejlesztési irányokhoz, beruházásokhoz és a társadalmi igényekhez igazítja a vonatok közlekedését, ezért a menetrendet fokozatosan felülvizsgálja.

A Volánbusz a megrendelő Építési és Közlekedési Minisztérium elvárásához igazodva arra törekszik, hogy lehetőség szerint a minden érintett számára legkedvezőbb megoldásokat dolgozza ki. Az utasok és megrendelők visszajelzése fontos a társaság számára, ezért minden esetben megvizsgálja a menetrendekkel vagy a menetrendi módosításokkal kapcsolatos észrevételeket.

Az új vasúti menetrendről részletes tájékoztatás már elérhető az említett oldalon, a MÁV honlapján pedig a Belföldi utazás/menetrendek/közforgalmú menetrendek menüpontból. A vasúttársaság vonalankénti menetrendje kereshető az ELVIRÁ-ban és a MÁV applikációban  (december 11-i vagy azutáni utazási napot kiválasztva).

A jövő évben akár 700 millió utas közösségi közlekedéséről kell gondoskodni, ezért az új menetrend a korábbiaknál is utasközpontúbb szemléletet  hordoz, és kihasználja a legújabb fejlesztéseket, valamint a MÁV-Volán-csoport integrációjának előnyeit – olvasható a vállalatcsoport oldalán.

 

A Heves megyét érintő változások a következők:

 

Mátra InterRégió elnevezéssel új, óránkénti közvetlen összeköttetés jön létre Budapest és Gyöngyös között.

  • A Mátra és az Agria InterRégió vonatokkal együtt reggel csúcsidőben 15 percenkénti kiszolgálás valósul meg Aszód, Bag, illetve Isaszeg, Pécel felől a főváros irányába. Gödöllő, Bag, Aszód, Tura és Hatvan településekre az InterRégió vonatok 30 percenkénti eljutást biztosítanak Budapestre, illetve Budapestről ebbe a térségbe.
  • Főként az utasforgalom szempontjából kiemelt napszakokban a hatvani, gyöngyösi vonalon is forgalomba állnak KISS motorvonatok. Budapest és Gyöngyös között csak hetköznapokon, Budapest és Eger között hétvégén is közlekednek az emeletes járművek.
  • A Tokaj és a Hernád-Zemplén InterCity-k a mentrendváltástól megállnak Hatvanban. Budapest és Hatvan között felármentesen vehetik igénybe az utasok az InterCity-ket. Ez a salgótarjáni vonalról átszállók számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabb lesz az utazás az átszállásnak köszönhetően.
  • Az új Mátra InterRégió vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így a kedvelt hegyvidéki kirándulóközpontok elérését is gyakrabban biztosítja Budapestről, Gödöllőről és Hatvanból is.
    A Volánbusz jelentősebb változásairól, valamint megyénkénti bontásban a kisebb módosításokról a busztársaság honlapján tudnak tájékozódni az utasok.
     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában