Jegyzet

2022.12.07. 08:00

Virgács

Sike Sándor

A rendőröknek is besegített a Mikulás

Forrás: Berán Dániel/Heves megyei Hírlap

December 6-án az egri Kistályai útra látogató finn Mikulásnak biztosan furcsa lehetett, hogy a száncsengő és a sűrű hópelyhek helyét esőcseppek és megkülönböztető jelzéssel ellátott rendőrautók foglalták el. A Mikulás-akciót tartó balesetmegelőzési bizottság lassan húsz éve azon van, hogy ezen a napon is felhívja a figyelmet a téli közlekedésben rejlő veszélyekre. Az év zord évszaka tipikusan az az időszak, amikor az átlagosnál jóval több szerepe van az eszköznek magának, vagyis a gépjárműnek és felszereltségének. Ezért is vizsgálták át tüzetesen az egyenruhások a kocsit. 

Az arra autózó, és meg is állított autósoknak egyébként mindenképpen jó napot hozott ez a délelőtt: aki az előírásokat betartva közlekedett, kocsija pedig olyan állapotban volt, hogy megfelelt az előírásoknak, ajándékkal gazdagodott, a verdát felkészítetlenül használó sofőrök pedig annak örülhettek, hogy nemcsak a virgácsot, a büntetést is elkerülték. 

A Mikulás-akció analógiájára mindjárt támadt is egy ötletem. Egy karácsonyi portyát is meg lehetne ejteni egyszer-egyszer. Arról van szó ugyanis, hogy a közutakon való hibázás másik lényeges eleme maga az ember. Amit jelent például a nyári gumikkal autózás, annak megfelelni látszik egy kialvatlan, esetleg alkoholt, drogot fogyasztó gépkocsivezető. De hasonló veszélyt jelent a másokra mindig dühös, „csak én vezetek jól” sofőr. Ebben a feltételezett karácsonyi vizsgálódásban ők nem kaphatnának mézeskalács szívecskét. 
 

 

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában