Lakberendezés

2023.01.08. 18:09

A lakásfelújítás komoly tervezést igényel – vallja az andornaktályai lakberendező

Lakberendezéssel kapcsolatos rovatunkban a mindennapokban is könnyedén hasznosítható tippeket olvashatnak Ipacs Éva andornaktályai lakberendező jóvoltából. Ezúttal a lakásfelújítás témáját járja körbe.

F. V. E.

Forrás: Ipacs Éva

Ilyenkor év elején, amikor terveket szövögetünk az előttünk álló esztendőre, egyebek között egy már esedékes lakásfelújítás is be szokott költözni gondolatainkba. Akik nagyobb átalakításon törik a fejüket, nem árt tudniuk, mennyi tényezőt kell szem előtt tartaniuk.

Forrás: Ipacs Éva

Alapos és mindenre kiterjedő tervezés szükséges ahhoz, hogy otthonunk megfeleljen igényeinknek. Lakásunk akkor lesz kényelmes és harmonikus, ha a saját, egyedi elképzeléseinkhez igazítjuk.  Aki nem szeretne egyedül belevágni egy ilyen nagy feladatba, annak nagy segítségére lehet egy lakberendező, aki azon túl, hogy segít a felújításban, sok bosszúságtól és feleslegesen kidobott pénztől is megóvhatja az embert.

A többség talán úgy gondolja, egy lakberendező fogadása a tehetősek kiváltsága. Ráadásul e szakma képviselőjére gondolva gyakran olyasvalaki képe jelenik meg a szemünk előtt, aki naphosszat az üzleteket járja, és díszpárnákat, ágytakarókat vásárol, amit aztán a megrendelő otthonában szépen és ízlésesen elhelyez.

Forrás: Ipacs Éva

Pedig a lakberendezés komoly szakma, tele olyan feladatokkal, mint például a lakás villamossági tervének megalkotása, a bútortervezés, vagy gépészeti terv készítése. Utóbbit már a felújítás legkorábbi fázisában, építkezés esetén az alaprajz szerkesztésekor meg kell kezdeni.

Ezt és még számos – a szakmánkat érintő – tévhitet is igyekszem majd a lakberendezéssel kapcsolatos sorozatommal eloszlatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában