Koccintás verseny

2023.01.29. 19:26

Aldebrő újra elnyerte a legkedveltebb borvidéki település címet

Nagyon örülnek a rangos elismerésnek.

F. V. E.

Ötödszörre nyerte el Aldebrő a Magyarország Legkedveltebb Borvidéki Települése díjat, tájékoztatta portálunkat Wingendorf János, a falu polgármestere. 

A Magyar Bor Napja alkalmából rendezett borkonferenciát a fővárosi Vajdahunyad várban a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartották csütörtökön. 

– A szakmai napon színvonalas programok várták a résztvevőket. Szó esett egyebek között a borturizmus hazai jövőjéről, támogatási lehetőségekről, s a gasztronómia borturizmusban betöltött szerepéről is. Sok kiállító vett részt az eseményen, például kolbászokat, sajtokat mutattak be, és természetesen borokat is lehetett kóstolni. A díjátadón nagyon meglepődtem, és nagy örömömre szolgál, hogy már ötödszörre kaptuk meg ezt a rangos elismerést – mondta el a Heolnak Wingendorf János.

A koccintás verseny célja, hogy minél többen koccintsanak egy helyen és egy időben a borvidéki települések borászaival. A Legkedveltebb Borvidéki Település címet azok a települések nyerhetik el ahol – a lélekszámot is figyelembe véve – a legtöbb borász és borkedvelő koccint egy adott időpontban. Mivel a verseny értékelésekor figyelembe veszik a települések lélekszámát is, ezzel kis- és nagy települések egyaránt egyforma eséllyel vehetnek részt a versenyben, derül ki a koccintás.hu tájékoztatásából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában