Kötetmustra

2023.01.25. 12:11

Berze Könyvklub: Az emberiséget nem tették boldoggá a vívmányai az izraeli professzor szerint

Yuval Noah Harari könyvének tanulságait boncolgatták a gyöngyösi gimnazisták.

Sz. Sz. I.

A történelem volt a téma a Berze Könyvklub hétfői programján

Forrás: Berze Nagy János Gimnázium

A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium könyklubja tudományos beszélgetésre várta hétfőn a klubtagokat és a történelem iránt érdeklődő diákokat az iskola könyvtárába, számolt be Csintalan Edina, a tanintézmény magyartanára. Közlése szerint a délután témája Yuval Noah Harari izraeli történész, író Sapiens - Az emberiség rövid története című könyve volt. 

A világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár szerint a tűz tett minket veszedelmessé. A pletyka együttműködővé. A mezőgazdaság még éhesebbé. A mitológia tartotta fenn a törvényt és a rendet. A pénz adott valamit, amiben mind bízhatunk. Az ellentmondások teremtették meg a kultúrát. A tudomány tett minket a teremtés urává. De egyik sem tett boldoggá. A mű feldolgozásában a tanulók beszélgetőpartnerei dr. Bartók Béla, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének egyetemi docense, valamint Burai Patrik, a gimnázium egykori tanulója voltak. 

A remek hangulatú eszmecsere után Csintalan Edina annak a reményének adott hangot, hogy többen kedvet kaptak a könyvhöz, és a szerzők más műveivel is megismerkednek a diákok.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában