Hó és forgalom

2023.01.22. 15:24

Délelőttre megtelt a Mátra, már Galyatetőnél is útzár van

A kirándulók tömegével mentek fel gyalog Kékestetőre.

Sz. Sz. I.

Szombat és vasárnap is ellepték a parkoló autók Mátraházát

Forrás: Városrendészet Gyöngyös

Szó szerint megtelt a Mátra már délelőtt, a kékestetői bekötőút mellett vasárnap már Galyatetőnél is zárást kellett elrendelni. Harkó Ottó, Gyöngyös térség polgárőr egyesületeinek koordinátora, a Karácsondi Polgárőr Egyesület elnöke arról tájékoztatta portálunkat,hogy  a Gyöngyösi Rendőrkapitányság felkérésére, a rendőrség által készített beosztás szerint péntek este óta a útzárás biztosításában a Gyöngyös Város Polgárőr Egyesület, a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, a Mátrafüredi Polgárőr Egyesület és a Pálosvörösmarti Polgárőr Egyesület vesz részt. 

– A ma kialakult helyzet kapcsán Mátraszentimre és Galyatető közé újabb segítségkérést kaptunk, a Nagyrédei Polgárőr Egyesület és a Karácsondi Polgárőr Egyesület négy polgárőre érkezett a helyszínre gépjárművel a forgalomtereléshez – részletezte Harkó Ottó.

Bonta Attila Bonifác, a Nagyrédei Polgárőr Egyesület elnöke arról beszélt portálunknak, hogy Galyatetőre nem lehet behajtani, akkora a tumultus, a nagyrédei és a karácsondi polgárőrökkel ellenőrzik az útzárat. Csapadék 14 óra tájékán nem esett arrafelé, de köd nehezítette a közlekedést, tette hozzá Bonta Attila Bonifác.

Mácsár Lászlóné, a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnökhelyettese arról beszélt, hogy már késő délelőtt legalább kétszáz autó várakozott Mátraházán, annál lentebb meg még több.

–  Időközben a rendőrségnek kellett intézkedni, hogy a hókotró közlekedni, a menetrendszerű autóbusz pedig megfordulni tudjon. Több száz család érkezett meg, tömegesen indultak el gyalog a kékesi bekötőúton fel a csúcshoz. A kora délelőtti eső elállt. Az emberek java része elfogadta, hogy az elrendelt útlezárás az állampolgárok életének, testi épségének védelmében történik – tájékoztatott Mácsár Lászlóné.

Ferenczy Dániel, a gyöngyösi városrendészet igazgatója elmondta, hogy a kékestetői elágazónál továbbra is két városrendész teljesít szolgálatot a rendőrség, és a beosztás szerint éppen ott tartókodó valamelyik polgárőr egyesület tagjaival együtt. A helyzet változatlan, szerencsére semmi rendkívüli esemény nem történt eddig, tette hozzá Ferenczy Dániel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában