Kórházi esetek

2023.01.02. 17:26

Duplája volt a szilveszteri betegforgalom az egri kórházban, mint egy hétköznapon

A szilveszter éjszaka mindig tartogat veszélyeket, hiszen sokan használnak pirotechnikai eszközöket, és a szokásosnál több alkohol fogy ilyenkor. Utánajártunk, hogyan alakult vármegyénkben az év utolsó éjszakája, és mennyire volt eseménydús az első nap a kórházakban.

F. V. E.

Illusztráció

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa a Heol-nak elmondta, a mentők 3 ezer 608 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a Heves vármegyei feladatszám 112 volt. A mentőket országszerte 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, szemsérülésekhez, ezek közül egy sem Heves vármegyében esett meg.

Vármegyeszékhelyünkön a Dobó téren ünnepelt az óévet búcsúztató tömeg. Megkérdeztük a kórházat, találkoztak-e extrém esettel ebben az időszakban. Kiderült, a legtöbben alkoholfogyasztás miatt kerültek be.

– A Markhot Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályán szilveszterkor és újév hajnalán a megszokott hétköznapi betegforgalom duplája volt tapasztalható. A legtöbben alkoholos befolyásoltság miatt kerültek az intézménybe. Szerencsére petárdázás miatt senkit nem kellett ellátni – tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet, az egri kórház médiareferense.

Gyöngyösön nem kellett több beteget ellátniuk az év többi napjához képest szilveszterkor.

– Szerencsére nem volt az átlagosnál nagyobb betegforgalom szilveszter éjszaka a sürgősségin a Bugát Pál Kórházban, és extrém, az ünneppel összefüggő esettel sem találkoztak munkatársaink – derül ki T. Bokros Mária, az intézmény sajtóreferensének közléséből. 

A hatvani Albert Schweitzer Kórház intézményvezetőjétől, dr. Stankovics Évától megtudtuk, hogy a hatvani kórház sürgősségi osztályán a korábbi években megszokott számban jelentek meg betegek ellátásra szilveszterkor és az új év első napján. 

– Belgyógyászati és traumatológiai esetek megegyező számban voltak, nem volt kiugróan magas esetszám egyik esetben sem. Szerencsére pirotechnikai eszközök okozta sérüléseket nem kellett ellátni – fűzte hozzá dr. Stankovics Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában