Tényfeltárás

2023.01.30. 16:07

Eldurvult a vita Pétervására polgármestere és a képviselő között, Eged István csúsztatásról beszél

Napok óta arról szólnak a hírek, hogy Hadházy Ákos országgyűlési képviselő "meglátogatta" Eged Istvánt, Pétervására polgármesterét. Mi feltettük kérdéseinket mindkét félnek.

B. K.

Eged István, Pétervására polgármestere állítja, ő szabályosan járt el

Forrás: Berán DánielHeves Megyei Hírlap

Történt, hogy Hadházy Ákos kéretlenül, hívatlanul meglátogatta Eged Istvánt, Pétervására polgármesterét, hogy kérdőre vonja, miből épült meg a Vezekényi tó melletti pazar villája, mely egy vendégház. Miután a képviselő az erről készült videót közzétette Facebook oldalán, a hír bejárta az országos sajtót is. Hadházy Ákos arról érdeklődött, hogy rendben van-e az, hogy az európai uniós pénzek vidékfejlesztésre szánt millióiból településvezetők gyarapodjanak. 

A látogatás váratlanul érte a polgármestert, az azt követő Facebook poszt még inkább. A bejegyzést ellenreakció követte. Eged István is közzétett egy videót, amelyben bemutatja, hogy családja milyen vállalkozásokba kezdett az elmúlt években. Ezekben arról beszél, hogy minden, a családi vállakozást gyarapító fejlesztést a jelenlegi törvények szellemében pályázott és nyert meg. A megvalósult projekteket - a Vezekényi tó mellett épült villát, a Kakas Fogadó felújítását, korszerűsítését - a jelenleg hatályos, szabályos eljárások mentén folytatta le, s számolt el a megnyert összegekkel. 

A polémia akkor durvult el, amikor a város polgármestere messenger üzenetben figyelmeztette a képviselőt, hogy a kéretlen tolakodásnak még lesznek következményei.

Az alábbi kérdéseinket juttattuk el a feleknek. Hadházy Ákostól azt kérdeztük, hogy az ügyben tett-e esetleg bárhol feljelentést. Eged Istvántól azt kérdeztük, Hadházy Ákos országgyűlési képviselő hívatlan látogatásával és az azt követő eseményekkel kapcsolatban kíván-e portálunknak nyilatkozni.

Eged István megkeresésünkre annyit mondott el, hogy a Hadházy képviselő Facebook oldalán megjelent videóban erős csúsztatások szerepelnek, amelyek őt és  családját is  rossz színben tüntetik fel. Erre kívánt reagálni abban a 12 perces videóban, amelyben bemutatja a család vállakozásait. Hangsúlyozta, a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően pályázott minden egyes fejlesztésére, s az ezzel kapcsolatos  ellenőrzéseknek, s minden monitoring eljárásnak is mindenkor megfelelt. 

Hozzátette, az erőszak minden formáját elutasítja. Amikor a "találkozunk még" szófordulatot használta, arra utalt, hogy ügyvédeik tisztázzák az ügy által generált következményeket, az őt és családját ért, negatív kicsengésű komment halmazt. Megérdeklődtük, mit értett azon, hogy "könyörögni fogsz". Erre így válaszolt: - úgy gondolom, hogy a nagy nyilvánosság előtt  engem és a családomat ért támadás miatt jogom van ahhoz, hogy jogi képviselettel védjem magam. 

Amennyiben bármilyen jogi határt átlép a képviselő rágalomhadjárata, és annak következményei, úgy talán a bocsánatkérés is belefér a folytatásba. 

Hadházy Ákostól még nem kaptunk választ azon kérdésünkre, hogy tett-e feljelentést bármilyen fórumon az elmúlt napok történései kapcsán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában