Szerencse

2023.01.13. 11:30

Eljött a babonák napja: péntek 13-án többen teszik próbára játékkal a szerencséjüket + kvíz

Az idei első péntek 13 már januárban beköszöntött, a következőre egészen októberig kell várni. Egy kvízzel pedig kiderítheted, mennyire vagy otthon a babonák világában.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kevesen tudják, de évente legfeljebb három alkalommal "olvad össze" a hét ötödik napja a hónap tizenharmadikával, ezen ritka alkalmakkor pedig sokkal többen teszik próbára a szerencséjüket, mint az átlagos hétköznapokon. A 13-as szám azonban nem csak a babonások játékkedvét befolyásolja. A magyar felnőttek több mint fele rendelkezik szerencseszámmal, legtöbbeknek ez a 13-as vagy a 7-es – írt a ripost.hu. Ahogy írták, egy évben tizenkét hónap van, az óramutató tizenkét óra alatt jár körbe – a tizenkettes szám sok kultúrában így a teljesség szimbóluma lett. A 13-as pedig az, amely mindezt felborítja! Pláne, hogy a péntekkel variálva a lehető legrosszabb, ami történhet – tartja a hiedelem. 

A Szerencsejáték Zrt. portálunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy péntek 13 alkalmával megnövekszik a szerencsét próbálok száma. 

 – Rendszeresen fokozódik a játékkedv, ha péntek 13-ára esik. A nemzeti lottótársaság adatai szerint a babonásnak vélt napon a klasszikus szerencsejáték termékeket keresik a szerencsevadászok, így kiemelkedően teljesít a sorsjegy és az Ötös-valamint a Hatoslottón is többen keresik a szerencséjüket. A két számsorsjáték halmozódása folytatódik, az Ötöslottón 2 milliárd, a Hatoslottón pedig 1.275 milliárd forint várja a szerencsevadászokat – írták. 

Péntek 13-án többen próbálnak szerencsét, a 13-as szám pedig szerencseszámként is az egyik legnépszerűbb a hazai játékosok körében.  A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a legtöbben a sorsjegyet választják, a legutóbbi babonásnak hitt dátumon 69 százalékkal több kaparós fogyott, mint egy átlagos pénteken. A második legnépszerűbbek a lottójátékok, tavaly a Skandináv lottón 71 százalékkal, a Hatoslottón 66 százalékkal, az Ötöslottón pedig 43 százalékkal ugrott meg a kereslet.

A 13-as szám nem csak a játékkedvet befolyásolja, hiszen az év többi napján is a legnépszerűbbek között szerepel: a magyar felnőttek több mint fele rendelkezik szerencseszámmal, legtöbbeknek ez a 13-as vagy a 7-es. Az Ötöslottón a legtöbbször megjátszott szám a 13, ezt mintegy 70 százalékkal gyakrabban fogadják meg a játékosok, mint a többi számot. A Hatoslottón ugyanakkor a 13-as már csak a harmadik leggyakrabban megjátszott szám.

1.
Fordítva vetted fel a ruhát, mit kell tenni, hogy ne szálljon el a szerencse?
2.
A babona szerint, ha kiborul a só veszekedés lesz. Mit kell tenni ennek elkerülésére?
3.
Mi történik, ha jobbról bal irányba elmegy előttünk egy fekete macska?
4.
Mit kell csinálni, hogy ne legyünk szerencsétlenek 7 évig, ha eltörtünk egy tükröt?
5.
A létra alatt sem szabad átsétálni, mert szerencsétlenség ér, de van egy módszer, amivel elkerülhető ez. Mi az?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában