Árvízvédelem

2023.01.23. 12:02

Elsőfokú készültséget rendeltek el a Tarnán

Lassan apad a Tarna, megszüntetik a duzzasztást Kiskörénél.

T. B.

A Tarnóca vízszintje is csökkent

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Lassan apad a Tarna vízszintje, az utóbbi huszonnégy órában húsz centiméterrel csökkent a vízállás Verpelétnél és Tarnaméránál is. Ugyan a másodfokú készültség szintjét az alsóbb szakaszokon, Tarnaméránál és Tarnaörsnél is eléri a vízszint, a vízügyi igazgatóság már csak elsőfokú árvízvédelmi készültség fenntartását látja indokoltnak.

A Zagyva vármegyei szakaszán már nincs készültség. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság azt jelentette be hétfőn reggel, hogy a Tisza vízjárására való tekintettel – a levonuló árhullám miatt – a Kiskörei Vízlépcsőnél a duzzasztást a Kisköre-alsó vízmércén mért 610 centiméteres vízszintnél 2023. január 23-án 9 órakor megszüntetik.

A Tisza folyó Kisköre alatti szakaszán a következő napokban változó mennyiségű és intenzitású uszadék, valamint kommunális hulladék megjelenésére kell számítani. Ezért felhívják az érintettek figyelmét arra, hogy a vízi eszközök, hajók, csónakok, úszóművek, stégek üzemeltetésénél, illetve lekötésénél, továbbá a kompok üzemeltetésénél a várható jelenségekre, vízszintváltozásra, uszadék megjelenésére fokozottan számítsanak, s a szükséges intézkedéseket tegyék meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában