Túrázás

2023.01.26. 18:35

Ezeket a tanácsokat mindenképp tartsd be, mielőtt a Mátrába vagy a Bükkbe indulsz a hétvégén!

A Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság csütörtökön egyeztetett a hétvégéről.

HEOL

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogyan az a Kormanyhivatal.hu oldalon olvasható, jelentősebb fennakadás és baleset nélkül telt a múlt hétvége a Felső-Mátrában. A következő, január 28-29-i hétvégén jelentős csapadékra nem kell számítani, így a rendőrség, a közút, a katasztrófavédelem és az Egererdő részvételével tartott megbeszélésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy útzárra nincs szükség, ugyanakkor a forgalmas pontokon, parkolóknál a rendőrség és a polgárőrök továbbra is segítik a közlekedőket.

Szombaton rendezik a Téli Mátra teljesítménytúrát és kinyitott a mátraszentistváni sípark is, így ismét jelentős turistaforgalomra kell számítani a Felső-Mátrában. A balesetek elkerülése érdekében a védelmi bizottság társszervei kérik az ide látogatókat, legyenek körültekintőek, utazásukhoz pedig vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket! A Téli Mátra reggelén külön busz is indul Gyöngyösről Mátrafüredre, célszerű az autót a városban hagyni.

Kérik a Mátrába mégis személygépkocsival érkezőktől, hogy a kijelölt parkolókat használják várakozásra, és a Magyar Közút hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáihoz szükséges gépek zavartalan mozgását a közút melletti szabálytalan parkolással ne akadályozzák!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában