Támogatás

2023.01.03. 13:52

Gyöngyös kétszeresen örül a most kapott állami kompenzációnak

A városvezető bízik benne, hogy a támogatás segít túlélni az évet.

Sz. Sz. I.

Gyöngyösi városháza

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ahogy azt már megírtuk, a kormány hétfői bejelentése alapján Gyöngyös 380,6 millió forint állami kompenzációhoz juthat a megnövekedett energiaárak miatt. Hiesz György, a város polgármester a hírrel kapcsolatban arról beszélt portálunknak, hogy az országos költségvetés ismeretében, valamint a kormánnyal folytatott tárgyalások alapján nem számítottak semmilyen kompenzációra.

– Ezért kétszeresen örülünk a számunkra megítélt összegnek, amit ezúton is köszönünk. A támogatás a városi költségvetés tervezésének idején nagy segítséget jelent az önkormányzatnak, hiszen az elmúlt időszakban számos energiatakarékossági intézkedést hoztunk, amelyek egy része beruházást is igényelt, ezeknek a fedezetét így könnyebben tudjuk előteremteni.

- Bízunk benne, hogy a támogatás lehetővé teszi, hogy átvészeljük a következő évet, amelyet végigkísér majd a tizenegyszeres gáz- és áramár, hiszen egyéves szerződések kötik az önkormányzatot – fogalmazott Hiesz György.

Hevesen is örülnek, Egerben ugyanakkor vannak, akik szerint kevés, Hatvanban pedig méltánytalannak tartják.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában