Hulladék

2023.01.07. 11:30

Hamarosan kezdik a fenyőfák elszállítását Hevesben is

Sokan vízkereszt napján bontják el a karácsonyfákat, melyeket ha megfelelően helyezünk ki a ház elé, elszállítják azokat.

F. V. E.

Kidobott fenyő Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A pétervásárai Pevik Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft. közösségi oldalán tette közé az időpontokat. 

A hozzájuk tartozó településeken januárban két alkalommal viszik el a díszektől mentes fenyőket, amiket az adott napokon reggel 6 órára kell kitenni az ingatlanok elé. 

Január 10-én kezdik az elszállítást, aznap például Bükkszéken, Bükkszenterzsébeten és Egerbaktán tehetik ki a karácsonyfákat. Az utolsó nap pedig január 27-e, amikor egyebek között Feldebrőről, Tarnaszentmáriáról és Verpelétről viszik el második alkalommal a fákat. 

A hatvani Szelektív Nonprofit Kft. a honlapján tette közzé a kijelölt időpontokat. Kérik, hogy a zöldhulladékgyűjtés szabályainak megfelelően, maximum egy méteres darabokra vágva, az ágakat kötegelve helyezzék ki, jól láthatóan, a gyűjtőedényzetek mellé. Ők is január 10-én kezdik a begyűjtést, aznap például Boconádon és Tarnabodon, 11-én például Hevesen, és január végéig szállítják el a fenyőket, egy-egy településről két alkalommal is.

Portálunk megkereste az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t az időpontokkal kapcsolatban. Ezidáig nem kaptunk választ a levelünkre, de amint megtudjuk az időpontokat, közöljük azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában