Találkozó

2023.01.18. 08:15

Hátizsákkal bejárta a világot, szerdán az egri könyvtárba érkezik a francia mesemondó

Az érdeklődők meghallgathatják Samuel Allo történeteit.

F. V. E.

A Bródy Sándor könyvtár

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Samuel Allo francia mesemondó hátizsákkal járta be a világot, közben gyűjtötte a meséket, most pedig a Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtárának vendége lesz. Szerda délután 5 órakor találkozhatnak vele az érdeklődők. 

– Könyvtárunk évek óta jó kapcsolatot ápol a biatorbágyi Kisgombos Kiadóval. Tavaly az Országos Könyvtári Napokon egész napos színes programmal mutatkoztak be az egri közönségnek. Az ő gondozásukban 2021-ben jelent meg Samuel Allo Két csillag című mesegyűjteménye – tájékoztatta portálunkat Szécsényi Orsolya könyvtáros. 

A világjáró mesemondó tanári pályája kezdetén hátizsákkal, gyalogosan járta be a világot, miközben gyűjtötte a meséket, amelyeket szeretett volna másokkal is megosztani.

Samuel Allo így vall magáról: 

Utazásaim alapgondolata volt, hogy bárhol járok, megpróbálom megteremteni azt a körülményt és légkört, amelyben valakinek átadhatok egy mesét, elénekelhetek egy dalt és megtaníthatok egy egyszerű néptáncot is. Számtalan alkalmat találtam arra, hogy egy fedél alá, egy asztal köré, egy tűz mellé gyűjtsem össze az embereket, akárcsak a régi időkben: beszélgetni, mesélni, énekelni, táncolni. Családokat, szomszédokat, iskolai osztályokat, gyerekeket, felnőtteket, akiknek megismerhettem a kultúráját, az enyémhez hasonló vagy attól épp eltérő gondolkozását, örömeit, bánatait, álmait.

A francia mesemondó utazásai során Magyarországon is megtalálta azokat az embereket, akikre a bizalmuk és szeretetük miatt családtagként tekint, a Kisgombos Kiadó tulajdonosainak személyében. E barátságnak köszönhetően jelenhetett meg a Két csillag című mesegyűjtemény.

Az érdeklődők szerdán együtt énekelhetnek Samuellel, és meghallgathatják történeteit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában