Táborozás

2023.01.29. 16:55

Hazatértek a hagyományos szlovákiai sítáborozásból a gyöngyösi Berze gimnázium tizedikesei

Az utolsó napon versenypályán mérték össze tudásukat a táborozók.

Sz. Sz. I.

A Berzében minden évben a tizedik évfolyam veszt részt sítáborban

Forrás: Berze Nagy János Gimnázium

Idén is a szlovákiai Donovályn rendezte meg a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium a 10. évfolyamos diákok hagyományos, januári sítáborát, tájékoztatott a középiskola. Közlésük szerint a 915 és 1402 méter közötti tengerszint feletti magasságon elterülő, 11 kilométer összhosszúságú pályarendszer kiválóan biztosítja a tudásszintnek megfelelő síelés élményét úgy a kezdők, mint a haladók számára. A tanulók elhelyezése rendre panzióban történik, ám az ottani férőhelyek nem elegendő száma miatt a tábort mindig két turnusban bonyolítják le, az aktuális munkatervhez alkalmazkodva.

Az oktatás idén is kötött rendben folyt. A résztvevőket tudásszintjüknek megfelelően csoportokba sorolták, de a csoportokat a fejlődés ütemének megfelelően folyamatosan átrendezték. A tábor utolsó napján a kezdők vizsgapályán bizonyították sítudásukat, majd – a haladókhoz hasonlóan – versenypályán mérték össze tudásukat. Esténként kiegészítő programok, vetélkedők, előadások biztosították a diákok közös kikapcsolódását.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában