Felsőoktatás

2023.01.26. 16:28

Ingyen szerezhetnek újabb végzettséget tanítók, tanárok az egri egyetemen

A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény decemberi módosítása szerint a tanító vagy tanári végzettséggel rendelkezők számára a négyféléves, újabb tanári szakképzettséget nyújtó képzés akkor is ingyenes, ha az érintettek már elhasználták a jogszabályban meghatározott 12 félév támogatási időt.

M. H.

Az Eszterházy Károly Egyetem egri kampusza

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A kormány kiemelt céljai között szerepel a tanárképzésben részt vevők számának növelése, melynek érdekében a rövidciklusú tanárképzésben tanulmányokat folytató hallgatók támogatási ideje kibővült – írja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem honlapján.

A 2022 decemberében megjelent törvénymódosítás szerint a támogatási idő számításakor nem kell figyelembe venni a nem tanári osztatlan vagy mesterképzési szakot követően, illetve azzal párhuzamosan felvett tanári mesterszakon, valamint a 4 féléves tanári mesterszakon igénybe vett féléveket.

A tanító vagy tanári végzettséggel rendelkezők számára a négyféléves, újabb tanári szakképzettséget nyújtó képzés a jövőben ingyenes akkor is, ha az érintettek már elhasználták a jogszabályban meghatározott 12 félév támogatási időt.
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 17 közismereti tanári szakon, valamint közgazdásztanár, illetve pedagógiatanár szakmai tanár szakon hirdet rövid ciklusú (2-4 féléves) tanári mesterképzéseket, melyekre február 15-ig várja a jelentkezéseket állami ösztöndíjas formában. A meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában