Események

2023.01.05. 10:43

Legszebb konyhakert kitüntetés, mulatozás és bölcsőde-avatás: így telt az év Aldebrőn

Aldebrőn rendkívül sok minden történt tavaly. Fejlesztések valósultak meg, s nótaszóból sem volt hiány. Ezek közül szemezgettünk most.

F. V. E.

Derelye fesztivál mindig jó buli

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Aldebrő nem csak a borról, a sváb derelyéről is híres. Hatodik alkalommal rendezték meg nyáron a Derelye Fesztivált. A helyi édesség különlegessége, hogy olajban sütik ki, a receptjét pedig generációról-generációra adják át, igyekeznek megtanítani a fiataloknak is. A fesztiválon finom ételekből, zenéből és táncból sem volt hiány.

Ősszel megünnepelték a szüreti időszakot, még fröccsivó versenyt is tartottak. A Debrői Hárslevelű Szüreti Napon hiába eredt el az eső, az emberek esernyővel a kezükben is jól mulattak. Kihirdették a Legszebb konyhakertek verseny eredményeit is. Ötödik alkalommal rendezték meg a versenyt, az országos program részeként. Évről-évre egyre többen csatlakoztak a felhíváshoz, s bíznak benne, hogy ez a hagyomány a továbbiakban is folytatódni fog. Idén 12 nevező volt. Később az egyik aldebrői kertművelő országos díjat is kapott, Bán Anna lett idén A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program egyik országos díjjal kitüntetett kertművelője zártkert 3. vegyes kategóriában. 

Év végén bölcsődével gazdagodott a település, így már a legkisebb aldebrőiek is helyben nevelkedhetnek. A hét férőhelyes Aldebrői Királylányok, Királyfiak Családi Bölcsődében modern környezet, és sószoba is várja a gyerekeket. Az ünnepélyes átadón megszentelték az épületet, mely hamarosan megnyitja kapuit a kicsik előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában