Kis Bocs Egyesület

2023.01.22. 18:39

Másfél tonna élelmiszert osztottak szét rászorulóknak a szihalmi önkéntesek

A Kis Bocs Egyesület élelmiszermentő programja közel kétszáz embernek segít napról-napra.

F. V. E.

Forrás: Beküldött

Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke portálunknak elmondta, az önkéntesekkel mindig is nagy álmuk volt, hogy tegyenek azért, hogy az embereknek ne kelljen éhesen elaludniuk. Ezért pályázatot nyújtottak be a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszermentő felhívására, és nagy örömükre sikeres elbírálásban részesült a pályaművük. A nyertes pályázat eredményeként egy meghatározott üzletlánctól minden hétköznap elhozhatják az élelmiszereket, melyeket ezután rászorulóknak osztanak ki. 

Forrás: Beküldött

– Tudom, minden kezdeményezésünkre azt mondjuk, hogy az a kedvencünk, de az élelmiszermentő programunk különösen közel áll a szívünkhöz. Hatalmas dolognak tartjuk, hogy az elmúlt három hónapban közel másfél tonna élelmiszert mentettünk meg az egyik nagy áruházlánctól. Ennek köszönhetően 195 embernek tudunk hozzájárulni a megfelelő étkezéséhez – ismertette az elnök. 

Szihalmon és Füzesabonyban a közmunkaprogramban résztvevőknek és családjaiknak juttatják el a zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket és pékárukat a hét minden napján. Emellett a támogatott lakhatásban részesülő fogyatékkal élőknek is osztanak ki élelmiszercsomagokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában