Önkormányzat

2023.01.27. 07:16

Nem volt soha egyszerű boldoginak lenni

T. O.

A boldogi önkormányzat

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Többször beszámoltunk arról, a községben egy ideje forronganak az indulatok, amelyek tavaly nyáron a képviselő-testület önfeloszlatásában, majd a november végén megtartott időközi választásban csúcsosodtak ki. Az önkormányzat élére új vezető került, majd a megbízott jegyzőt felmentették, ám mindezekkel sem szűnt meg teljesen a békétlenség. Utóbbira utalnak a községi közösségi felületeken olvasható vélemények is. Ezek között akadnak mérsékeltek, amelyek közül most egy megszívlelendőt teszünk közzé. 

„Egy érzést, egy gondolatot osztanék meg veletek, így év elején. Bár nem itt születtem, de Boldog a szülőfalum. Elköltöztem majd visszajöttem, mert úgy éreztem, itt vagyok otthon. Ezt az érzést soha nem befolyásolta az, hogy ki a polgármester vagy ki a jegyző. Ez így van Lukács Dezső bácsi idejétől napjainkig. 

Nem volt soha egyszerű boldoginak lenni, mégis itt jó nekem. Most viszont döbbenten olvasom a bántó, sok esetben a tényekkel szembe menő igazságtalanságokat. Nem értem! Szerintem mi, akik itt élünk, alkotjuk a falu egységét! Nekünk kell becsületesen, egymást segítve, békében élnünk és nem egymás torkának ugrani csak azért, mert abban a két székben nem az a két ember ül, akit én szeretnék! Hová vezet ez? Kimegyünk az új piacra, elmegyünk az új kultúrházba, fejlődhet a falu, de már nem köszönünk, nem mosolygunk egymásra, nem beszélünk egymással! Boldog mi vagyunk! Együtt! Nekünk, az itt élő embereknek kell hogy élhetővé tegyük!” 

Nem a szerzőn múlt, hogy a bejegyzés heves hozzászólásokra ragadtatta a helyiek egy részét, akik felemlegették sérelmeiket, panaszaikat, így megállapítható, hogy várni kell még a nyugalomra, amit – bátran állíthatjuk – megérdemelne a közösség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában