Plusz

2023.01.07. 10:36

Nyitrai Zsolt: hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíjat + videó

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban jelentette be a jó hírt, hogy hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíjat.

HEOL/MTI

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos

Forrás: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

A politikus hangsúlyozta, az Orbán Viktor vezette polgári kormány kiáll az idősek érdekeiért: eddig 5 alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszakapták a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is. Hozzátette, hogy ebben az évben is folytatódik a Nők 40-program és változatlan marad a nyugdíjkorhatár is. "A nyugdíjasok ebben az évben is számíthatnak Magyarország kormányára!" - fogalmazott Nyitrai Zsolt. 

A videóban Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, hogy a tervezett 5,2 százalékos nyugdíjemelés helyett annak többszörösét, 15 százalékot kapnak majd januártól nyugdíjemelésként az érintettek. Az emelés az öregségi nyugdíjak mellett a hozzátartozói nyugdíjakra is jár - jelezte. Ez azt jelenti, hogy akinek van öregségi nyugdíja és mellette például özvegyi nyugdíjban is részesül, akkor mindkét ellátásra megkapja a 15 százalékos emelést - fejtette ki Hulák Zsuzsa. Fontosnak tartotta felhívnia figyelmet arra, hogy a közeljövőben érkező 13. havi nyugdíj szintén a megemelt összegben jár. A nyugdíjasok számára megnyugtató hír, hogy a kormány ebben a helyzetben is gondol rájuk - fogalmazott az Idősek Tanácsának tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában