Lakat

2023.01.12. 07:03

Nyolc autó ragadt benn a bezárt egri parkolóházban, bérlő volt a kórház is

Hetven éves bérletet váltottak meg máig.

Sz. M. L.

Bezárt a Katona téri parkolóház Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az Evat Zrt. január 6-ai sajtótájékoztatója óta folyamatosan érkeznek ügyfélszolgálatunkra mind a telefonos, mind a személyes lakossági megkeresések azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni a bezárás után a már megvásárolt bérletekkel, illetve meddig lesz zárva a parkolóház – közölte megkeresésünkre az Evat Zrt.

Hozzátették, sajnálatosan, de érthető okokból a bérlők és a parkolóházat használók körében komoly indulatokat váltott ki az a döntés, amit az Evat Zrt-nek kényszerűségből meg kellett hoznia, mivel 2020 áprilisa óta jogszerűtlen és a cégnek komoly anyagi veszteséget okozó állapot állt fenn, ami tovább már nem volt tartható. 

Közölték, az Evatot a bezárásért semmilyen felelősség nem terheli. Ugyanakkor nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a parkolóház lezárt állapotban is pénzébe kerül a városnak, amit nem csökkent a parkolójegyek és bérletek árából befolyó összeg. Amit a társaság ebben a helyzetben tehet, hogy természetesen minden ügyfelének visszautalja a 2023-ra megvásárolt bérlet árát. Ehhez azt kéri tisztelettel, hogy fáradjanak be személyesen a Zalár utcai ügyfélszolgálatra. Az intézkedéshez szükséges tájékoztatót a parkolóházra több helyen is kihelyezték a kollégák – írták a tudnivalókról.

Megtudtuk, hogy a parkolóházban összesen 153 hely van, 2023-ra a bezárás napjáig 70 éves bérletet váltottak. Ma reggelre 8 autó maradt a parkolóházban.

– Az egyik bérlőnk a Markhot Ferenc Kórház. Mindannyian el tudjuk képzelni azt a helyzetet, amikor egy kórházi dolgozó éppen a belvárosi parkolóhely keresgélés miatt nem veheti fel időben a műszakját. Beszélhetünk a piaci árusokról is, akiknek bevételkiesést okozhat az, ha a vevők nem találnak a környéken parkolóhelyet.  Ki kell emelnünk ugyanakkor azokat a vendéglátóhelyeket és szállásadókat is, akik itt béreltek parkolóhelyet vendégeik számára. Rendkívül sajnálatosan olyan helyzet állhat elő, hogy éppen a parkoló hiánya miatt mondják vissza a turisták a szállásfoglalásukat. Bármely oldalról nézzük is, a parkolóház bezárása súlyos veszteség és tovább nehezíti az amúgy sem könnyű belvárosi parkolási helyzetet. Az Evat továbbra is nyitott arra, hogy egy jogszerű és a cégnek veszteséget nem generáló helyzetben tovább üzemeltesse a parkolóházat – hangsúlyozta az önkormányzati vagyonkezelő cég.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában