Dokumentumok

2023.01.25. 15:44

Öngyilkos merénylők és orosz tinédzserek Egerben + videók

Nemzetközi versenyfilmek láthatóak az Agria Park mozijában.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Idén is bekapcsolódik a vármegyeszékhely a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválba. A Cinema Agria Mozi csütörtöktől hat filmet vetít. Ezen a napon délután négy órától az Imad gyermekkorát vetítik, melyben a jazidi kisfiút édesanyjával együtt egykor elrabolta és több mint két éven át fogva tartotta az ISIS. Ez idő alatt módszeresen készítették fel arra, hogy egyszer majd öngyilkos merénylő legyen. 

Csütörtökön hat órától a Kölyök Platónok a szektás agresszió, a szegénység és a kábítószer problémáit mutatja be. 

Pénteken délután négytől a svéd kormány világjárvány elleni küzdelmének kulisszái mögé mélyen betekintő film, a Mi, svédek és a COVID látható. 

Ezt követően a Hatodik Népkórház tekinthető meg, amely Sanghaj egyik legnagyobb kórházáról szól. 

Szombaton A hatalom markában című filmben orosz tinédzsereket vádolják az alkotmányos rend megdöntésének kísérletével, végül a Szabadság tűz alatt az Ukrajnában zajló orosz invázióról mesél a nézőnek. Minden filmnek van egy nagykövete, szakértője, aki a vetítés után rövid beszélgetést, vitát is vezet, így a nézők meg is oszthatják gondolataikat a művekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában