Rongálás

2023.01.17. 15:31

Régi és új megyetáblát is loptak már Hevesben

Nem csak firkálnak, szereltek is már le vármegyehatárokat jelző táblákat.

T. B.

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Hétfőn adtunk hírt arról, hogy a hétvégén Mezőkövesd és Andornaktálya között összefirkálták az új, vármegyehatárokat jelző közúti táblákat, fekete színű festékkel takarva el a vár szót a megyék elől. Hétfőn délutánra egyébként le is takarították a festéket. Megkérdeztük a közútkezelőt, mennyire gyakori ez a tiltakozási forma, illetve arról is érdeklődtünk, lopnak-e táblákat. Egy tévés híradásban ugyanis elhangzott, Mátrakeresztes mellett, a Mátraszentimrét Pásztóval összekötő úton mind a régi Heves megye, mind a Nógrád megye táblát leszerelte valaki, mielőtt azt kicserélték volna, így a közút munkatársainak már csak az új táblák felszerelésével volt dolguk.

 

Mint a közútkezelő válaszában leírta, régi megyetábla lopások nem történtek szerintük. Heves megyében a 2411-es jelű (ez Mátraballáról vezet a 23-as főút felé), és a 2406-os jelű (ez Gyöngyöspata és Szurdokpüspöki között húzódik) összekötőutakról tulajdonítottak el ismeretlen tettesek új vármegye táblát, a 2411-es úton a táblát munkatársaik már pótolták, a 2406-os úton a ma, azaz kedden szerelik föl.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában